Tässäpä siis vastaukset kysymyspostauksen kysymyksiin! Kiitos joka ikiselle kysyneelle! Tuli hyvä mieli ku kysymyksiä tuli näinkin paljon! Aattelin, että tulee jotain 2 kysymystä.. Kiitos! <3 Ja lisäkysymyksiä saa kysyä, jos jäi joku vaivaamaan! Lisäilen vastaukset sitte tähän.

Ja sain jotenki sotkettua nää asetukset ni tää nyt näyttää ihan sekahirviötä.. en tiiä mitä tein.. :D Ni anteeksi ku tää ei näytä ulkoasultaan normaalilta. Tää on jotenki luokitellu noita kysymyksiä ja vastauksia ihan oudosti ja epäsiististi.. Huoh.. Noh, jokaseen kysymykseen kuitenki vastasin ni eikö se oo pääasia! :)

Mitä?

Jotakin mielenkiintoista! Jotakin ihanaa! Jotakin hyvää!


Milloin ihminen on aikuinen?

Oliskohan sillon ku ihminen on muun muassa itsenäinen, henkisesti kehittynyt, erottaa oikean ja väärän, tietää tekojensa seuraukset ja toimii vastuuntuntoisesti, tietää miten huolehtia itsestään.. Varmaan 18 vuotiaana alkaa käytännössä harjoittaan tätä "aikuisuutta" ja elämällä oppii sitä koko ajan lisää.. Sitä en osaa sanoa, että mikä on se tietty ikä kun on the aikuinen. Ja ei pidä yleistää tai pitää asiaa mustavalkosena kun jokasella kuitenkin on oma elämä ja siinä sattuu eri asioita ku toisten omassa ni toiset voi aikuistua nopeampaa ku toiset jne..


Mitä kolmea et tahtoisi tehdä koskaan ammatiksesi ja miksi?

palkkamurhaaja, se laboratorion tyyppi joka tutkii ihmisen pissaa ja kakkaa, gynekologi

Miks oot niin kiinnostunu YAD:stä?

Päihde- ja etenkin huumetyö kiinnostaa ehkäisevässä mielessä. Haluan olla avuksi. YAD siksi, että heillä on mun mielestä hyvä ja rento asenne ja ollaan samaa mieltä asioista. Mulla ei oo oikeen kokemustakaan muista saman asian järjestöistä, paitsi Irti Huumeista ry on nyt pikku hiljaa tullu tutuksi tuon tukihenkilö -toiminnan kautta. Ehkä just YAD siksi, että se oli eka alan järjestö mihin tutustuin ja oon todennu sen hyväksi ja siks ei oo ollu tarvetta muuttaa sitä. :) ja vastaus kysymykseen miks oon niin kiinnostunu Yadista on, että oon nyt vuoden sisällä oon tutustunu siihen enempi, ollu toiminnassa mukana enempi, ollu aktiivisempi ja koko ajan oon enempi kiinnostunu. Siellä tulee aina hyvä mieli! :)

Mikä on sun lempiruoka?

No totaa.. joku kotiruoka.. tykkään semmosesta megakermasesta  ja -juustosesta.. :D Nyt mitä oon tehny ni pastat ja risotot on hyviä, esim tonnikalapasta (makaroonia/pastaa, tonnikalaa, kermaa ja juustoa) tai nyt syön kasvisrisottoa (riisiä, kasviksia ja juustokermaa). Ehkä se kerma ja juusto on se lempiruoka :D


Parhaita isos kokemuksia?

Apua näitä on niin monia! Ehkä yks parhaimmista kokemuksista, mikä tulee vastaan joka leirillä on se leiriviikon alku. Siinä saa isonen tehä töitä tutustumisen kanssa ja turvallisuusentunteen ja luottamuksen syntymisen kanssa. Se hetki ku on saanu oman ryhmän tuntemaan olonsa turvalliseksi ja luottamussuhde on syntyny ni se on sydäntälämmittävä hetki. Ku vertaa ekaa päivää ku kaikki istuu ujona hiljaa ja sitte vertaa esim kolmatta päivää ku ryhmässä uskalletaan jo jutella ja kertoa omia mielipiteitä ääneen ni siinä on iso ero! :)

Sitte näitä yksittäisiä kokemuksia on tietenki jekut, keskustelut, ryhmätoiminnat (esim Isoset hukassa on semmonen leikki missä saa vierestä seurata ku oma ryhmä toimii yhdessä, tiimityössä!), leikit.. Ei oo vielä tullu vastaan yhtään huonoa leiriä! :)


Lempi vuodenaika ja miksi?

Ehdottomasti kesä. Kesäkesäkesäkesä! Rakastan hellettä, aurinkoa, pelottavia ukkosia! Jos saisin suunnitella huippukesän ni se olis kesäkuun alusta elokuun loppuun hellettä ja välissä megaukkosia ja kaatosadetta! Niistä on hyvä kesä tehty! :)


Ootko absolutisti vai miks et juo?

En oo absolutisti, koska juon sillon tällön. Haluan kuitenki välttää alkoholia ja etenki humalahakuista juomista, koska känni tekee useimmista ihmisistä itsekkäitä kusipäitä :D No okei, ehkä vähän kärkkäästi sanottu.. eikä sitä paitsi saa yleistää.. Mutta niin, huomasin, ettei kännääminen oo mun juttu. Sillon kun juon ni pyrin juomaan vähän, kohtuullisesti. Sillai, että hallitsen ite itteeni eikä sidukka vie mennessään.. Eli muutama ronkelo sillon tällön joskus! :) Musta on surullista, että pitää juoda, että olis hauskaa tai tulis se joku muu tietty fiilis. Kun tosiasia on, että hauskanpito ym tuntemukset on mahdollista ihan raivoraittiinakin. Siihen pitää vaan kiinnittää huomiota ja ehkä harjoitella! :) Jos otetaan esimerkiksi se, että joku juo ollakseen sosiaalisempi. Sosiaalisuus on mahdollista selvinki ppäin, joillekki se on helpompaa ja joillekki se vaatii harjoittelua! Ja muutenki haluaisin välttää kaikkea riippuvuutta aiheuttavaa, koska en halua olla minkään aineen orja. Mulla on tavoitteena joku päivä olla täysin päihteetön!


Paras biisi tällä hetkellä?

Ai pitää valita vaan yks? Hmhh.. No tällä hetkellä luukutan Pistepisteen Hetken maailma on tässä, Robinin Boom kah (kyllä Robbari kolahtaa ihan tänki ikäselle vielä! :D), Timi Lexikonin Perhosefekti..

Mutta nuo on tommosia "radiopaskoja", mitkä sattuu oleen hyviä! En esim jaksais noiden koko levyä kuunnella.. enkä haluaiskaan.. Tai no PistePiste on kyllä sen verran hyvä, että ehkä sitä voisinki kuunnella! Mutta ehkä se kaikkienaikojenparhainbiisi on joku niistä monista, mitä kuuntelen enempiki.. Esim Pyhimyksellä on tosi hyviä biisejä, esimerkkinä Mä en r****** sua. Siinä on saatu vangittua niin hyvin tunteet, sanoitukset on todellisen rehellisiä, päälle vielä musiikki taustalla mikä seki itsessään kertoo tunteet ja ajatukset ilman sanoja. Mansikkana kakun päällä (koska kirsikat on pahoja) on tuo sensurointi tuon "rakasta" sanan kohalla! Mestariteos!

Sitte on vielä mm. Kridlokki, Lommo ja Julma Henri joiden musiikki ja etenki lyriikat kolahtaa!


Paras festarikokemus?

Näitäki riittää.. Yks hauska oli ku oltiin yhen nimeltä mainitsemattoman ystäväni kanssa menossa puskapissalle ni rämmittiin siellä metässä ja yhtäkkiä kuulu semmonen "Oih" ääni. Katoin sitä kaveria ni siellä se pyöri mäkiä alas!! :DD Se oli siis kaatunu/kompastunu johonki ja lähti sitte rullaan alas :DD Onneks oltiin menossa kuselle ku meinas tulla housuun ku nauroin niin paljo! :D

Ja toinen huippukokemus oli tän kesän Summer Upista. Olin ekaa kertaa Yadilla hommissa ja ekaa kertaa selvinpäin festareilla. Katoin ihan lumoutuneena niitä kymmeniä tuhansia ihmisiä ketä tanssi ja laulo samaan tahtiin! Se oli niin huippu näky ku paljo ihmisiä pienessä tilassa toimii yhtäaikaa.. Ei tommosia tullu kännissä huomattua! Ja tuosta opin just kiinnittään enempi huomiota ympärilleni ja ettiin sielä näitä mahtikokemuksia mitä ei millään aineella saa!


Unelma ammatti?

Pitkään haaveena on ollu nuorisokahvilan tms pitäminen. Yrityksenä siis. Mutta nyt on tuo huumetyö alkanu kiinnostaan.. Ehkä pääpointtina siinä työssä on kuitenki se, että saan tehdä töitä nuorten parissa ja että saan auttaa..


3 asiaa joista pidät/et pidä?

Pidän: 1. hyvyydestä 2. kehittymisestä 3. tasapainoisesta elämästä

En pidä: 1. suvaitsemattomuudesta 2. pinaatista 3. toisen satuttaminen missä muodossa tahansa


Pelaatko pelejä?

No joskus ku on tylsää ni pelaan Facessa Hullujen Päivien Haamupeliä tai sitte Älypäässä Gold Strikeä :) Mitään pleikkaria tms en ees osaa pelata, en oo ikinä omistanukaan semmosia..


Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?

Olen vihdoin ammattiin valmistunut ja työssä, mistä pidän. Asun omakotitalossa, haravoin ja kolaan pihani ite. Lisäksi se piha on nätti ku oon kasvattanu kaikenlaisia kukkia ja puita siihen. Oon naimisissa ja mulla on lapsia. Pomo ja Misu leikkii hippaa pihapuissa. Oon sisustanu talon mieleisekseni (miehestä viis :D) ja siellä on paljo kynttilöitä. Ja kaapissa suklaata ja pakasteessa itseleivottua (suklaa)pullaa vieraiden varalle ja tietenki itelle :D Ja se kämppä on sisältä keltanen, ruskea(, musta) ja ulkoa keltainen. Mulla on ihanat ystävät elämässäni mukana ja ehkä muutama uusiki ystävä. Oon onnellinen. Rahaa on sen verran, ettei tarvi venytellä senttejä joka helevetin päivä.


Paras saamasi lahja?

Ehdottomasti paras lahja on 18v lahjaksi saamani varastettu tuoppi! <3 Tykkään omalaatuisista lahjoista. Ja että se kertoo siitä lahjan antajasta jotain. Esim itse tehdyt lahjat on huippuja!


Missä oelt hyvä?=

Oon ainaki parempi kirjoittaan ku sinä.. ;) No eiii, vitsi vitsi! <3 Oon hyvä kehittään stressiä ja vaihteleen mielialoja :D No jos ihan tosissaan ni oon mielestäni hyvä ihmistuntija ja tulen toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Ja oon hyvä auttaan ihmisiä. Oon nyt myös oppinu leipoon ni siinäki oon ihan hyvä.


Mitä pelkäät?

Koiria, ampiaisia, pimeää ja menettämistä. Nuo on ehkä pahimmat.


Kerro jokaisesta vuodenajasta vähintää yks hyvä puoli.

Kevät on ihana ku kohta tulee kesä. :D. Keväässä parasta on se ku pimeys ja kylmyys väistyy ja valo ja lämpö voittaa! Kasvit kasvaa ja loppukeväästä vihreys ympäröi.

Kesä on paras, koska se on kesä. Sillon on vaan koko ajan lämmin ja luontoki on kauneimmillaan. Luontoki nauttii. Ja ihmiset nauttii.

Syksyssä ei oo mitään muuta hyvää ku monivärisyys. Melkeenpä jokainen puu ja jokainen lehti on erivärinen. Mutta tämäki loppuu aikanaan ja loppusyksy onki jo ihan perseestä.

Talvessa ihaninta on lumi. Se valasee! Ja se ääni on ihana ku se narskuu kengänpohjissa. Ja lumisade on rauhoittavan näköstä. Ja talvena on joulu.


Mitä harrastat?

No kirjotan tätä blogia, luen, teen ristikoita, leivon, käyn lihaskuntojumpassa ja kahvakuulassa, YAD on myös yks lempiharrastus, leikin kissojen kans.. ja kavereiden kans touhuilen..


Mitä toivot joulupukilta tänä vuonna?

Öööh.. Rahaa. Ja YAD hupparia! ja polkupyörää.. Tai no se ei ehkä ihan joulun toive oo ku en uskalla talvella ajaa pyörällä :D


Uskotko jumalaan?

Uskon, mutta enempi uskon enkeleihin. Esimerkiksi jos rukoilen ni puhun sillon enkeleille ja henkioppaille ym -kaiffareille enkä Jumalalle. Mutta on se silti olemassa.


Kumpi tulee ensin: kinkku vai juusto?

En ymmärrä, miks jotku tekee tän väärin. Totuushan on, että kinkku tulee eka ja sitte juusto yms.


Mikä puhelin sul on?

Öö.. tää on joku nokia.. Ei mikään semmonen uutuuslelu vaan ihan kunnon puhelin :P


suosikki vaatteesi?

Tykkään vähän reilun kokoisista vaatteista. Ruutupaidat ja isot hupparit on syksyisin parhaimpia! Ja kaulahuiveja tykkään kans pitää. Ehkä tällä hetkellä suosikki on tuo uus YAD Street team -huppari ku se on niin lämmin! Ja vaivalla ansaittu :)


lempiruokasi?

Tää tuliki jo aikasemmin eli päädyin vastaukseen: mikä tahansa, missä on juustoa ja kermaa PALJON!


millon sulla on synttärit?

4.7. UUUU, kesän lapsi mä oon! Ja horoskooppimerkki on rapu.


miltä tuntuu olla vanha? ;)

Vai että vanha.. on tää ihan siistiä! paljo haasteellisempaa ku nuoruus tai lapsuus, mutta kokemuksen arvoinen juttu silti! ;)


Mottosi?

Ääh.. en nyt tiiä miten tän vois sanoiksi pukea, mutta pyrin positiiviseen asenteeseen. ELÄMÄ JÄRJESTÄÄ! joo, se on mun motto!


lempiohjelmasi?

Kaikenmoinen hömppä! :D Salkkarit, BB, Maatilan prinsessat.. CSI:stä oon nyt innostunu!


lapsuuden toiveammattisi?

Olikohan opettaja tai tarjoilija.. Se normi :D


onko sulla parasta ystävää?

No on kuule useampiki! Ja jokaisesta oon todella onnellinen <3


banaani vai omena?

banskuu
perhe vai ystävät?

perhe
suklaa vai lakritsi?

no suklaa! Daa.. ;D
makea vai suolainen?

makean perään oon..
lyijykynä vai mustekynä?

mustekynä! Paitsi sillon ku tulee suttuja ni toivoisin lyijykynää..
musta vai valkoinen?

musta. eiku valkonen. Valkonen.
hotelli vai teltta?

5 tähden hotelli kiitos!
telkkari vai tietokone?

tietsikka! Sillä voi nykyään kattoo telkkarin ohjelmat..
kesä vai talvi?

KESÄ!
joulu vai juhannus?

Joulu! Full of love.. no onhan se juhannuski toisessa mielessä täynnä rakkautta.. ;) Mutta joulu on erimielessä rakkauden täyttämä juhla!
yö vai päivä?

Yö.


Minkä rotuisen kissan ottaisit jos olisi mahdollista?

En tiiä sen nimeä, mutta semmonen millä on siniset silmät! Tai sitte semmonen megakarvaturri olis ihana! <3


Jos saisit muuttaa yhen asian 1. itsessäsi 2. elämässäsi niin mikä se olis?

Itsessäni voisin parantaa sitä kykyä, minkä nimeä en nyt muista.. Se semmonen, että esim salilla tekee sen viimesenki, vaikka kroppa ja mieli huutaa, ettei enää jaksais. Tai jos on karkkilakossa ni vaikka olis kuin hirvee mättöhimo ni silti pitäytyy siinä lakossa. Mikä sen kyvyn nimi on? O.O

Elämässäni haluaisin muuttaa rahatilanteeni. Rahattomuus on jo niin koettu, so last season!!!!


Mihin hetkeen tai tilanteeseen haluaisit palata uuestaan jos voisit?

No on monia äkkipikaistuksissani sanottua sanaa, jotka voisin käydä muuttamassa.. Mutta eniten haluaisin mennä takas mun nuoruuteen! Mulla oli niin huippu nuoruus, että sen haluaisin elää vaikka kokonaan uudelleen mitään muuttamatta! Nauttia joka hetkestä! :)


atm?

Pankkiautomaatti? Alemman tason mies? Paineen mittayksikkö? Piti muutaman kerran Google lukea läpi ennenkö tajusin, että tässä vissiin tarkotetaan "at the moment".. Oikaskaa jos oon väärässä. Mutta noihin kolmeen ensimmäiseen en osais ees sanoa mitään.. :D

Eli tällä hetkellä. Istun koneella pylly puutuneena ku oon tätä tehny. Aurinko alkaa paistaan verhojen välistä sisään. Pomo nukkuu ja Misu leikkii banaaninkuorella.. :D Ootan, että saan tän loppuun ja pääsen suihkuun ja syömään! Pöytä vaatii tyhentymistä mainoksista ja likasista astioista ni vissiin neki pitää tänään hoitaa.. Oikeella puolella on tyhjä muki, missä oli hyvää Gefilus mehua. Haluan sitä lisää.


mihin kiinnität ensimmäisenä huomiota ihmisissä?

Käytökseen. Ja syihin sen käytöksen takana. Eli miks käyttäytyy niinkö käyttäytyy.. Lisäksi eleet, ilmeet, sanattomat viestinnät.. Kuulostan ihan sairaalta.. :D Mutta tää on mielenkiintosta! Parantaa ihmistuntemusta ja suvaitsevaisuutta ja erilaisuuden hyväksymistä.


paras kotityö?

Ehkä lattian lakaseminen.. Mulla ei siis oo imuria. Mutta nykyään se ei enää oo niin kivaa ku Misu aina roikkuu siinä mopissa!! Ennen inhosin tiskaamista ja kyllä nykyäänki siirrän sitä viimeseen asti (ja saatan jopa vierailijoilta kysyä, että tekeekö mieli tiskata :D), mutta sitte ku saa alotettua ni se onki kivaa! Se on jotenki medi..tatiivinen? hetki. Ja mulla on sillai, että jos keittiö on likanen ni mun mieliki on ihan suttunen :D Sitte ku saa keittiön siistiksi ni voi esim pohtia asioita realistisemmin.


inhokki kotityö?

Kissojen hiekkalaatikon puhistaminen ei oo mitenkään siistiä.. Eniten ärsyttää kuitenki roskien vieminen ja postin hakeminen :D


mitä harrastat?

Tääkin kysyttiin jo, ylempänä vastaus :)


lempiaine koulussa?

joku semmonen, mikä on lähellä sitä tulevaisuuden käytännön työtä. Ei esim mitään määritteiden ja sanojen ulkoaopettelua ja niillä leikkimistä ku ihan kunnon tietoa.


inhokkiaine?

Matikka ja ruotsi! Hyihyi!


onko sulla autoo?

no eipä ole.. ei oo ees pyörää.. :(


lempi auto?

automaattivaihteinen. mitään muuta hienouksia ei tarvita.


Onko sulla tatuointeja? jos ei ni haluaisitko? entä lävistyksiä?

On tatuointeja 2 kappaletta ja uus kuume on taas päällä! Niskassa on rapu kuvaamassa mun horoskooppimerkkiä. Luonnehoroskooppi kuvaa mua täydellisesti ja siksi otin ton tatskan vähän ku itelle muistutukseksi, että "mun on tarkotus olla tämmönen ja näin on hyvä".

Vasemmassa kädessä on teksti "Don't try to understand life. Just live it." Meinaten sitä, että elämää ja sen vinkeitä on turha yrittää etukäteen ymmärtää. Kaikki valkenee aikanaan, mutta tässä hetkessä on tärkeä elää sitä elämää. Jos jämähtää paikalleen pohtiin "miks tapahtu näin? miks mulle aina? mitä mun pitäs tehä? tapahtuko tää siksi, että tajuaisin tehä näin?" ni sillon ei elä. Tää teksti on englanninnos (en tiiä onko tuo sana mun oma vai ihan yleinen, mutta tarkoittaa sitä että käännetään suomesta englanniksi :D) Tommy Hellstenin kirjasta "saat sen mistä luovut", missä se puhu juurikin tästä, että elämää ei pidä laittaa ikäänku tikun nokkaan ja tutkiskella sitä sillain, koska tämä meinaa juurikin sitä, että sitte yrittää vaan ymmärtää, mutta ei elä. (Tein vissiin maailman pisin ja epäselvin lause -ennätyksen.) Pitää elää ja kokea kaikki eteen tuleva ja sitte jälkeenpäin voi miettiä, että mitäköhän järkeä tuossakin oli :D ja tärkeintä on ottaa opikseen niin hyvässä ku pahassa! :)

Lävistyksiä ei ole eikä tuu ikinä olemaankaan! Huhhuh, en pystys.. Pelkään neuloja ja ajatuski siitä, että semmonen paksu neula rusahtaa sun ihon LÄPI ei ole hyvä ajatus..


Sydämiä paljon! <3 <3 <3