Moro!

Nyt on reissut hetkeksi reissattu. Tosiaan Forssan reissusta olin jo kirjottamassa raporttia, mutta jotain tapahtu ja koko teksti katos. Enkä jaksanu enää alkaa kirjottaan sitä kaikkee uudestaan. Lyhyesti voin sanoa, että superkivaa oli! Oli ihanaa nähä Ainoa (ja Timoa myös :p) pitkästä aikaa ja pitkän aikaa! Ehti kunnolla jutella ja juoruta :) Ja tiiättekö sen ku ei nää jotain ihmistä pitkään aikaan (ketä on ennen nähny usein) ja sitte ku näkee ni on vähän vaivaantunu meininki. Ei oikeen tiiä, että mitä puhuu vai puhuuko ollenkaan tai viittiikö ees puhua vai pitäiskö jotain kuitenki sanoa... Tätä ongelmaa ei onneksi ollu, päinvastoin! Tuntu ennemminki niinku olisin ollu niiden kämppis! Joten kaikin puolin oli ihana reissu! <3

 

Viikon ehtiin levähtää kotona ku oli taas uuden reissun aika. Tiistaina lähtiin aamulla Helsinkiin YAD:n kanssa Next Step -messuille infopisteilemään. Ennen 17 oltiin Pasilassa ja raahattiin infopistekamat Messukeskukseen.. Lisähaastetta toi Messukeskuksen lukitut ovet, painavat tavarat, kylmyys ja väsymys.. Ei oikeen jaksanu.. :D Laitettiin pöytä pystyyn ja lähettiin kohti uusia haasteita. Mentiin linkulla yöpaikkaamme eli johonki nuokkarille. Työntekijät esitteli talon meille, mikä oliki melkonen puuhamaa! Oli liikuntasali, erikseen tyttöjen ja poikien huoneet, sitte oli "askarteluhuone" missä pysty tutkiin kiviä, kaivertaan sormuksia, tekeen kaulakoruja.. Ja ne korut ei ollu mitään puisia tai muovisia Tiimarin helmiä vaan ihan oikeita hopea- ja kultakoruja! Sitte siellä oli fossiileita ja dinosauruksen kakkaa.. Ihan normi. Kierroksen jälkeen pojat (Ville ja Taneli) lähti hakeen meille ruokaa ja me tytöt (Minä ja Jenni) lähettiin ostaan kaupasta aamupalavärkkejä.. Iltapalan jälkeen mentiinki iltapesujen jälkeen aika pian nukkuun.

 

Keskiviikkona herättiin klo 7 ja 8 lähettiin linkulla Messukeskukseen. 9 alko messut. Messuväki saapui paikalle hitaasti, joten aamulla oli meilläki aikaa kierrellä muiden kojuilla. Next Step on siis 8. luokasta ylöspäin suunnattu koulutusmessu. Siellä oli eri kouluja, liittoja ja vapaa-ajan toiminnan kojuja mainostamassa kukin omaa juttuaan ja antamassa nuorille vinkkejä koulutukseen. Kojuilla oli paljo kilpailuja ja ilmaistuotteita. Monta kassia lappuja ja tavaraa lähti mukaan! Messuilijoita kävi meidän pisteellä paljon. Eniten kiinnosti Kannabis (yllätys!). Opettajat kysy vinkkejä päihdevalistuksiin ja ottivat innoissaan aineinfokortteja mukaansa. Nuoriso tykkäsi tarroista ja hekin kysyivät kannabikseen liittyviä kysymyksiä. He halusivat tietää meidän mielipiteen kannabiksen laillistamisesta ja neuvoa käyttäjäkaverin auttamiseen.

Vilkkaan päivän jälkeen mentiin nuokkarille rauhottuun ja illalla tiimiimme liittyi myös Tuomas, joka toi mukanaan lisää matskua; osa oli jo ekan päivän jälkeen päässy loppumaan. Iltapuuhien jälkeen oli taas nukkumaanmenon aika.

 

Torstaina pisteellä kävi enemmän nuorisoa ja huumetesti kiinnosti. Kävin kattoon Musta Barbaarin haastattelun ja en voi ku todeta, että on siinä fiksu jätkä! Asiallinen, rento ja asenneukkeli! Se puhu siellä liikunnan ja hyvän ruokavalion tärkeydestä ja tiesi selvästi, miten nuorison saa messiin. Myös koulutus ja positiivisuus oli puheenaiheena. Oon nyt ihan MB fani! :) Kesken messujen lähtiin syömään ja sieltä junaan kohti Muhosta. 15 jälkeen lähti juna ja olin 23 jälkeen Muhoksella. Semmonen pikanen junareissu! Oli se melko tuskaa istua yhessä paikassa ton 8 tuntia..

Reissu meni hyvin, tiimi toimi ja oli kivaa! Ihanaa oli pitkästä aikaa yadeilla ja infopisteillä! Ja ihania ihmisiä on aina ihana nähä! :) Kivaa oli kuitenki tulla kotiinki. Eilen aamulla heräsin vähän tukkoseen oloon ja nyt onki jo kunnon räkätauti päällä. Toivottavasti ei kuitenkaan kuumetta tuu..

Käytiin tänään Minnan kans Zeppeliinissä. Ostin itelle uudet housut ku edelliset ratkes haaroista :D Sitte ostin hampunsiemeniä Punnitse&Säästä:stä. Älkää säikähtäkö: nämä siemenet ei pärise eli näissä ei oo THC:ta! Nämä siemenet on hyviä mm. kuidun ja proteiinin lähteitä ja niitä voi käyttää niin smoothieissa ku leivonnassakin! :) Jos ette mua usko ni lukekaa vaikka: http://www.superfoodit.com/hamppu.html

Nyt lähen peiton alle ja sohvalle pötköttään kissojen kans ja kattoon telkkaria.

Rakkautta! <3