Päihteet ja henkisyys. Siinäpä onkin kaks mulle mielenkiintoista aihetta. Päihteet tosin kiinnostaa ehkäisevässä mielessä, ei niin että haluaisin niitä käyttää.

Oon nyt lukemassa Diana Cooperin Enkelit vastaavat -kirjaa ja tässä kirjassa on yks kappale, joka koskee alkoholia, huumeita ja riippuvuutta. Kirjan ideana on siis se, että enkeleiltä on kysytty kysymyksiä eri aiheisiin liittyen ja enkelit on niihin kysymyksiin sitte vastannu. Ja tämä kirja on koostettu niistä kysymyksistä ja vastauksista. Mielenkiintoista!! :)

Nojo. Nyt kopsaan suoraan tästä kirjasta muutamia kysymyksiä ja vastauksia päihteisiin liittyen!

Mitä riippuvuus on?

Riippuvuudet ovat egon viimeisiä, epätoivoisia yrityksiä estää sinua käsittelemästä niitä energiatukoksia, jotka estävät sinua olemasta yhteydessä todelliseen jumalallisuuteesi.

Minkälaisia henkisiä vaikutuksia alkoholilla on?

Alkoholi madaltaa värähtelytaajuuttasi ja hankaloittaa henkisten yhteyksien muodostamista. Lisäksi se tekee reikiä auraasi, jolloin kielteiset ajatukset, tunteet ja olennot voivat päästä sinuun käsiksi. Miedoilla huumeilla on samankaltainen vaikutus.

Millaisia henkisiä vaikutuksia huumeilla on?

Miedoilla huumeilla on samankaltaiset vaikutukset kuin alkoholilla eli ne sulkevat henkiset yhteydet. Kovat huumeet tekevät pysyvää tuhoa. LSD vaikuttaa aivoaaltoihin ja aiheuttaa sen, että ne joutuvat epäsynkroniin. Henkisyyden menettäminen tekee vääjäämättä elämästä rajoittunutta. Jokaisella tekemälläsi valinnalla on merkityksensä.

Miksi joku valitsisi rajoittuneen elämän?

Jotkut ihmiset, joilla on mahdollisuuksia syvälliseen henkisyyteen, ovat tehneet, yleensä nuorena, sellaisia valintoja, jotka muuttavat heidän kohtalonsa suuntaa. Joskus se merkitsee sitä, että he valitsevat turhautumisen ja pettymysten tien oppiakseen läksynsä. Nämä molemmat tunteet ovat mestariopettajia. Ne jotka tietoisesti tai alitajuisesti etsivät nopeaa ja helppoa tietä valaistumiseen hallusinogeenisten aineiden avulla, saattavat olla rakentamassa perustaa valolle seuraavaa inkarnaatiota varten.

Ihminen itse päättää huumeiden käytöstä usein epätoivoisena ja hädissään, koska ei näe valoa edessään. Muut pitävät valintaa helppona vaihtoehtona tai sosiaalisena nautiskeluna ymmärtämättä päätöksen todellisia vaikutuksia.

Miksi niin monet ihmiset ovat riippuvaisia alkoholista ja muista aineista?

Kaikki riippuvuudet ovat tapa selviytyä kaikkein vaikeimmista tunteista. Tällä hetkellä maapallolla, jossa valmistaudutaan suureen tietoisuuden muutokseen, kaikki kätketty on nousemassa pintaan. Salaisuudet, alitajuiset vietit ja tukahdutetut tunteet ovat kaikki paljastumassa, mikä koskee niin yksilöitä, perheitä kuin koko yhteiskuntaa. Se on ihmisille harvoin helppoa, koska on kivuliasta käsitellä pitkään tukahdutettuja tunteita ja kiellettyjä totuuksia. Lisäksi monet ovat eksyksissä ja sekaisin nykyisessä sallivassa, materialistisessa ja kaaoottisessa yhteiskunnassa, joten helposti saatavilla olevat juomat ja huumeet tarjoavat tähän kärsimykseen helpotusta.

Maapallolle on nyt virtaamassa enemmän korkeavärähteistä energiaa kuin koskaan aikaisemmin ja se auttaa monia riippuvuuden tulen korventamia siirtymään sielunsa puhtaaseen valoon.

Syntyykö nyt enemmän herkkiä sieluja ja ovatko he alttiimpia riippuvuuksille?

Kyllä. Nyt inkarnoituu useita hyvin edistyneitä henkiä, joiden tehtävänä on tuoda maailmaan valoa tulevia muutoksia varten. Nämä herkät olennot ovat kuitenkin haavoittuvaisia kemiallisten aineiden suhteen ja jotkut heistä ovat unohtaneet ennen syntymäänsä sopimansa pyrkimykset rimpuillessaan riippuvuuksien verkossa. Karaistuneet sielut kärsivät harvoin riippuvuuksista.

Miksi jotkut ihmiset ovat väkivaltaisia juopuneena tai huumaantuneena, vaikka he ovat lempeitä selvinpäin?

Ne jotka ovat päihtyneenä väkivaltaisia, ilmaisevat sisällään riehuvaa vihaa. He pystyvät hallitsemaan sitä kun he ovat selvinpäin. Alkoholi ja tietyt muut aineet saavat kriittisen sensorin astumaan syrjään tietoisen ja alitajuisen mielen välistä. Se merkitsee sitä, että se ei enää hoida tehtäviään eikä pidä karkeita haluja kurissa. Näitä ihmisiä ajaa silloin eteenpäin heidän demoninsa.

Minulla on taipumusta riippuvaisuuteen. Olen työnarkomaani ja harrastan liikaa liikuntaa. Vaikuttaako tämä minuun henkisesti?

Kaikki riippuvuudet, olipa sitten kyse ruuasta, aineista, työstä, ostelusta, seksistä, nälkiintymisestä, liikunnasta tai televisiosta, ovat pakoreittejä, joiden avulla pääsee karkuun epämiellyttäviä tunteita. Ne tunteet joita tukahdutat, muodostavat energiatukoksia auraasi, jolloin aito henkisyytesi ei pääse virtaamaan. Kun huomaat mitä teet itsellesi, voit tehdä tietoisen valinnan ja kohdata epämiellyttävät tunteesi.

Enkelit ehdottavat, että seuraavan kerran kun janoat jotakin tai koet riippuvuutta, anna itsellesi hieman tilaa. Hengitä syvään ja keskity hengitykseesi. Jos mahdollista, mene ulos luontoon, koska maa, puut, kukat ja eläimet auttavat sinua imemällä osan pimeistä värähtelyistä itseensä.

 

Lähde: Diana Cooper: Enkelit vastaavat.Otavan Kirjapaino Oy. 2009.

 

Mitä mieltä te olitte tästä? :) Laittakaa kommenttia! :) Mun mielestä ihan mielenkiintosia näkökulmia ja järkeenkäyviä!

 

Aurinkoa ja rakkautta! <3