Hoihoihoi!

Syksy on alkanu ihan jees! Toivottavasti koko syksyn satas vaan lehtiä puista eikä ollenkaan vettä.. Vaikka lätäköt on kivoja ni vesisade ei silti oo kiva! Oli ihanan näköstä tänää ku kävin äipällä ja olin siinä pihalla ni yhtäkkiä alko tuuleen ja ihan hirveenä tippu lehtiä maahan! Näytti oikeesti ku olis satanu lehtiä! :D Soli kaunista se. Aattelin, että jos tänään jaksaa ni meen haravoitteen äitin pihaa! Tykkään kaikista ulkohommista esim just haravointi ja talvella lumien kolaaminen! Toivottavasti tulis ihan helvetisti lunta talvella ni voisin sitte kolailla :) Semmonen talvi olis kiva, että tulis hirveenä lunta ja pakkasta olis jotain -20c.. ei mitään -35-40c megapakkasia! Mun sieluki jäätyy tommosissa lukemissa :D Heha!

Nojo, mutta viikko on menny ihan normi meiningeissä. Kotihommia jne.. Ainii! Alotinhan mää kuulkaas jumpan! Käytiin Minnan kans ti Munavoin (Muhoksen Naisvoimistelijat, ei oo virallinen lyhenne tuo MuNaVoi.. ihan ymmärrettävää :D) lihaskuntojumpassa ja oli huippua! Aateltiin ruveta käymää siellä ihan säännöllisesti. Ja sitte jos toivottavasti saan hommattua kahvakuulan ens viikolla ni to on kahvakuulatunti ni aateltii sielläki käyä kattelee! Hihi! Kiva ku löyty ainaki tuo lihaskuntojumppa ni ei mee syksy ja talvi vaan kotona ollessa.

Jea, mutta oli mulla ihan aihekki tälle blogitekstille. Aattelin kertoa minun kissoista! <3 Eli ne keitä ei vois vähempää kiinnostaa jotku v*tun kissat ni voi lopettaa lukemisen tähän :D kiitos kun luit!

DSCN1230-normal.jpg

Mulla on siis kaksi kissaa, Pomo ja Misu.

Pomo on vähän reilu 6v kolli. Pomon luonne ja käytös riippuu siitä, ketä ihmisiä sen ympärillä on. Mun läsnäollessa Pomo on hellyydenkipeä, tykkää pussata ja nuolla. Tykkää ku sitä silitetään ja pussataan ja halataan! :) Pomo on semmonen mammanpoika! Esim jos se näkee painajaista ni se maukasee (ilmeisesti kysyäkseen, että missä minä oon) ja sitte ku vastaan sille ni se tulee luokse ja sitä pitää silittää ja halata ja rauhotella :D Pitää vähän niinkö vakuutella, että kaikki on ok, se oli vaan pahaa unta! Sitte se menee takasi nukkuun.. :D Pomo on myös huomionhakuinen, jos esim istun sohvalla ja puhun puhelimessa ni se saattaa tulla syliin istuun, etutassut mun olkapäillä ja alkaa pussaan ja nuoleen naamaa :D <3

Jos sitte mun luona on muita naispuolisia ihmisiä ni Pomo on vähän mustis. Se käy "merkkaan" mut vieraitten eessä eli  tulee syliin, pussaa, kiehnää yms (ei siis kusella merkkaa :D) ja samalla kattoo vieraita sillai tää on sitte mun! Mutta jos on miespuolisia vieraita ni Pomo pelkää ja on arka. Johtuu ehkä siitä, että ensinnäki Pomo on kasvanu naisten keskellä eikä oo tottunu miehiin. Ja toiseksi miesten kehonkieli, liikkeet, ääni ym on voimakkaampia, auktorisempia ku naisen ni Pomo saattaa kokea sen uhaksi. Mutta koska ihmiset on isompia ku kissat ni Pomo ei uskalla mitään reviiritaisteluita alottaa ku raukkana menee vaan sängyn alle.. :D

Misulle Pomo on johtaja, pomo, auktoriteetti. Ku Misu tuli tänne ni huomasin, että ensimmäisenä Pomo alisti yli-innokkaan Misun. Sitte vasta ku Misu rupes kunnioittaan ja kohteleen Pomoa hänen pomonaan ni sitte Pomo alko vasta tutustuun Misuun ja anto Misun tulla lähelle jne! Roolit siis selviksi heti ekana!

Pomo on siis kova jätkä, mutta sisäisesti täys mamis! :D Jos oon kauan pois kotoa ni se tulee huutaen ovelle vastaan, maukuu, kiehnää, pussaa, puskee jne! Ruuan suhteen Pomo on melko nirso. Ainoa märkäruoka mikä kelpaa on kallein mahdollinen ja tässäkin on lisävaatimuksena, että ruuassa pitää olla paljon kastiketta. Pomo on myös herrasmies: se antaa naisten (eli Misun) syödä eka ja käy ite sitte syömässä ite loput :D Pomolla on "erityisruokavalio" eli se syö vaan eläinlääkärin suosittelemia muroja, mitkä on tarkotettu leikatuille kolleille.

Lempinimiä Pomolla on monta! Voisin sanoa, että mun harrastuksiin kuuluu keksiä niiin ihmisille ku kissoilleniki lempinimiä, joten niitä on kertyny Pomolle 6 vuoden aikana miljoonia.. mutta tässä muutama eniten käytetty: Bumba, Tomppa, kolli, tontti, bulbasaur, muksu, bumbuli, pumppa, puppajii, löllerö, löllömasi, pyllypylly, (aloin jo itekki nauraan näille nimille :D) pupu, raksu, musuli, hölmötomppa, hömelö, ukkeli, ukko, huugi, huugipuugi, poika, iso poika, jätkä, äijä.

Pomon lempilelu on ehdottomasti Subwayn pillit! Silmät pyörii ku hedelmäpeli ku se näkee mun kädessä pillin! :D Paras leikki pillin kans on semmonen,että mää piilotan pillin maton alle (sillai että siitä näkyy vähäsen) ja sitte se ettii sen! :) Myös iso karvanen lelurotta on melkonen saalis.. sitä se välillä väkivalloin tappaa! Mattojen rullaaminen ja spurtit! Pomo tykkää myös leikkiä piilosta! Aika tylsän tästä leikistä tekee se, että sillä on aina sama piilo.. :D usein ku oon keittiössä hääräilemässä ni yhtäkkiä keittiönovi narisee.. tästä tiiän, että leikki on alkanu. Se siis menee keittiön oven taakse, oven ja nojatuolin väliin piiloon. Mää sitte alan huuteleen, että missä Pomo on ja siinä sen näköpiirissä "etin" sitä. Kohta se sitte hyökkää sieltä oven takaa oikein ylpeänä mahtavasta piilostaan mistä kukaan ei sitä löytäny ja sitä pitää kehua ja silittää hirveenä! :D Misun kans Pomo tykkkää leikkiä hippaa ja tappeluleikkejä. Pomo menee eka selälleen makaamaan ja "juttelee" Misulle, sitte Misu hyökkää Pomon päälle ja sitte ne tappelee. Tappeluleikit on siis ihan leikkimielisiä, vaikka välillä näyttääki niin rajulta että pitää mennä väliin :D Ainii! Pomo tykkää pahvilaatikoista. Aina ku oon tilannu netistä jotain ni me avataan paketti Pomon kans yhessä, kumpiki yhtä innossaan! Pomo sitte ottaa pahvilaatikon ja minä kaiken sen sisältä! :D

DSCN1020-normal.jpg

Sitten Misu! Misu on syntyny toukokuussa 2013 ja noin kuukaus sitte se muutti tänne. Misu on kotiutunu erittäin hyvin, ei minkäänlaista ongelmaa! Luonteeltaan Misu on superleikkisä, vilkas, ylivilkas, utelias, rohkea, tyhmänrohkea, ikiliikkuja, kaikkimullehetinyt ja jatkuvasti kehräävä! Misu siis leikkii kaikella ja koko ajan. On vissiin leikki-iässä... On kaikessa mukana, suihkussa saan käydä yksin! :D Kaikki kaapit kiinnostaa eli ku esim kokkaan keittiössä ja avaan vähän väliä jääkaapin ja roskiksen ovia ni Misu on joka kerta menossa joko jääkaappiin tai roskiskaappiin! :D

Superleikkisän Misun lempilelu on ehdottomasti kynät! Se löytää ne, vaikka yritän kuin piilottaa niitä!!! En ymmärrä.. Osaakohan se jotenki haistaa ne ja siten löytää? O.o en tiiä.. Mutta oon antanu sille tyhjän mustekynän leluksi ja se on sen aarre. Ihan ykköslelu. Se kuskailee sitä täällä ja leikkii ihan mielissään! :D Lempileikkejä Misulla tuntuu olevan monta, tässä muutama: tavaroiden tiputtaminen pöydältä lattialle, sanomalehtien repiminen levittäminen ympäri kämppää, lelulaatikon tyhjentäminen ja lelujen levittäminen ympäri kämppää, parkour, kotiaskareet, laukun hapsujen pureminen, kengännauhojen pureminen, hupparin nauhojen pureminen, pureminen, kiellettyjen asioiden tekeminen ja sitte karkuun juokseminen, Pomon härnääminen (puree hännästä ja takajaloista), kynien ettiminen.

Muutamaa leikkiä voisin vähän avata. Me tehään siis Misun kanssa kotiaskareet yhdessä. Ku teen ruokaa ni se pyörii keittiössä jaloissa ja on menossa jokaseen kaappiin niinku aikasemmin mainittin. Sitte ku alan siivoon ni ekana otan matot pois lattialta. Misu hyökkii käsiin, maton alle, maton päälle, roikkuu matossa ym! Sitte alan lakaseen ni Misu roikkuu harjassa/mopissa, kävelee harjan eessä, makaa roskaläjissä, levittää roskia... Sama homma mopatessa, mutta sillon Misu tykkää myös ottaa spurtteja ku on liukas lattia! Sängyn petaaminen on myös Misun mielestä kivvaa. Se siis hyökkää käsille, roikkuu peitossa ku yritän heilauttaa sitä sängyn päälle, menee peiton alle ja peiton päälle... Nice. Toinen Misun lempileikki on tuo tavaroiden tiputtelu lattialle ja kiellettyjen asioiden tekeminen. Tuntuu, että koko ajan saa olla huutamassa ja kieltämässä! :D Pöydältä lähtee kaikki paperit, kynät, sakset, kynsilakat, roskat, kaikki mahdollinen.. Yksi ärsyttävän hupaisa leikki on tuo kielletyt asiat. Misu ei saa esim mennä yöpöydälle, tiputtaa kynttilöitä pöydältä, repiä Pomon pahvilaatikkoa, seinäkalenterin tiputtaminen, yöllä varpaisiin hyökkääminen.. Silti se tekee noita kaikkia! :D Se kyllä tietää, että ne on kiellettyjä, niin monesti oon sitä kieltäny! Usein se tekee jotain kiellettyä niin vähän aikaa etten ehi reagoida ku se on jo juossu karkuun. Kohta se tekee saman uudestaan.. Ärsyttävän ihana kissa :D Yks mistä opetan Misua pois on tuo käsille hyökkääminen ja yleensäki käsillä leikkiminen. Sepä ei ookkaan niin helppoa! Mutta kyllä se oppii pikkupikkupikku hiljaa! :D

Lempinimiä Misulle ei oo ehtiny kertyä kuukauden aikana kovin montaa, mutta tässä nämä tähänastiset: mimmadonna, misuel, misumusu, misukisu, misukatti, mims, misse, mimmi, rötkypömpylä, kaunis misu, tyttöpieni, prinsessa.

Misu tykkää nukkua tyynyllä tai tyynyn vieressä ja vessassa se tykkää pötkötellä käsienpesualtaassa. Misun paheisiin kuuluu piereskeleminen. Hyi.

Siinäpäs on tekstiä nyt vähäksi aikaa! Nyt on aivojen sanavarasto tyhjentyny niin perinpohjin, että mitään nasevaa lopputekstiä en enää keksi. Misulista en oo saanu napattua vielä tilannekuvaa ku se on niin meneväinen tyttö, mutta pitää yrittää saaha esim Misusta ja kynästä kuva! Ku oli Pomosta ja pahvilaatikostaki..

Iloisia päiviä ja hymyä! <3