Heipparallaa!

Lupasin tuossa taannoisessa postauksessa kertoa mun jouluperinteistä. Mutta eka kerron kuulumiset.

Maanantaina kävin pitkästä aikaa hierojalla. Hieroja ihmetteli tosissaan, miten mun hartioissa ees kiertää veri! Niin jumiin olin ne kuulemma saanu :D Siltähän se tuntuki.. Istuessa rupes pisteleen vasempaan yläselkään ja mitään terveitä rusahteluja en selästäni oo kuullu piiiiitkään aikaan :D Ja ku siinä hierojan pöydällä pötkötin ni meni heti käet kylmiksi ja rupes semmosta hermosärkyä vihloon koko kättä pitkin.. Pikkusen oli solmussa :D Saatiin kuitenki selkä ja hartiat vähän auki, nyt esim pystyy jo rusautteleen ja venytteleen selkää.. Mutta olihan nuo lihakset kipiät hieronnan jälkeen! Tuli pää kipiäksi ku laitoin pään tyynyyn, oli niin kosketusherkät hartiat.. :D Tammikuussa on vielä toinen aika varattuna, josko sitte sais noita syvempiäki lihaksia oijottua :D

Tiistaina oli tukarijuttuja. Ja taas jälleen meni tosi hyvin! :)

En muista mitä tein ke tai to.. varmaan normiarkea ollu..

Eilen.. miks en muista mitä tein eilen? :o Kävin Kelan Kimiä moikkaan.. Voi ku se on niin kiva! Ensimmäinen "toimistotäti" ketä oikeesti kiinnostaa asiakkaat ja hoitaa niiden etua! Go Kimi! Illalla kävin Äitillä ja sitte kotia.

Tänään käytiin Minnan kans zeppeliinissä syömässä ja shopshopshoppailemassa! Joulujuttuja nääs.. Oli kiva pitkästä aikaa lähtä ihan tarkoituksellisesti shoppaamaan! :D Ostin pöksyt, kynsilakkaa, Tiimarista alejuttuja, kynsikoristeita, suklaata.. Käytii Subwayssa syömässä ja jälkkäriksi haettii Arnoldsista kotipakettii donitseja <3 Nyt pitäs ruveta tekee tilaa joulukuuselle!

Huomenna on siis luvassa kuusenhakureissu, kuusen koristamista ja jotain muuta tekemistä jos keksin :)

Muttajo, nyt ne perinteet.

 

joulukuva-normal.jpg

 

Yleensä oon alottanu jouluhössöttämisen ihmisten aikoihin, mutta tänä vuonna... ehhehh.. Noku tuli niin kivasti lunta jo lokakuussa ni aloitin koristelun sitte jo sillon.. :) Emmää palijoo koristellu, kyntteliköt laittoin ikkunaan. Yritin kuunnella joululaulujaki jo sillon, mutta ei se tuntunu oikeelta. Marraskuussa laitoin kodin sitte kunnolla joulukuntoon ja joulukuussa alotin kuunteleen joululauluja!

Joka vuosi käyn kuunteleen (huom. kuunteleen) kauneimmat joululaulut kirkossa. En osaa laulaa ni siksi tykkään vaan kuunnella ku muut laulaa :) Ja oon ihan rehellinen ku sanon, että tuon kirkkoreissun jälkeen oon _joka päivä_ hyräilly joululauluja itekseni! Alko jo eilen oleen äänihuulet rasittunu ku koko ajan jotaki vingun ja mua rupes jo itteeki ärsyttää, että enkö voi olla ees hetkee hiljaa :D

Toinen perinne tuliki jo tuossa eli joulukoristelu. Laitan kämpän joulumaa-kuntoon ja hypetän joulua monta kuukautta! :D Se on vaan kerran vuodessa ni ihana aina panostaa siihen ihan täysiä!

Ostan itelleni joka vuosi palkinnoksi suklaajoulupukin. Muutamana vuotena palkinnon syynä on ollu opiskelu eli sitte ku oon kuluneen vuoden opiskelut saanu tehtyä (esseet palautettua, tentit tehtyä jne) ni sitte saan palkinnoksi ostamani suklaapukin. Ostan ton pukin jo hyvissä ajoin töröttään pöydälle muistuttamaan, että jotain pitäis tehä. On se melko ylpeä hetki ku on _lupa_ aukaista tuo pitkään tuijottanu ukkeli! :p

Jouluaattona mulla on tapana käydä joulusaunassa aamulla. Tämä ei oo kovin pitkä perinne ollu, olisko pari vuotta sitte ku aattelin kokeilla joulun aamusaunaa ja ku se oli niin kiva ni sitte otin sen tavaksi :) Aattona herään tosi aikasin ja katon joulupukin kuumaalinjaa (...kuumalinjaa?...). Aamupäivästä meen iskälle. Tapana on käyä mummulassa, mutta siellä ei tänä vuonna olla kotosalla ni tulee vähän sovellettu joulu. Eli meen iskälle, siellä syyään ja kuumotellaan lahjoja ja pukkia.. :) Alkuillasta meen äitille, käydään haudalla ja illasta mennään mun luo syömään voileipäkakkua! Tämä on siis tän vuoden suunnitelma. Joulupäivänä syyään sitte äitin kans jouluateria. Yleensä messissä on myös siskoni Katja kihlattunsa Jussin kanssa, mutta he ei tänä vuonna pääse mukaan :( Mutta perhejoulu meillä on aina ollu, tänä vuonna vietettiin perhejoulua ennakkoon itsenäisyyspäiväviikonloppuna (öö?) jollon oli Kati ja Jussi täällä jouluaterioimassa. Aattona on sitte hieman erilainen perhejoulu.

Joulupyhät rötvään kotona yöpuvussa aamusta iltaan, syön itteni ähkyyn ja katon telkkaa tai elokuvia. Joulupäivänä on siis äitin kans jouluateria, viime vuonna tuli todistettua, että kaks jouluateriaa päivässä ei ole hyvä juttu :D Joten aattona syön iskällä aterian ja seuraavana päivänä sitte äitillä.

Yks asia, mistä oon aivan varma on se, että RYYPPÄÄMINEN EI KUULU MUN JOULUUN! En henkilökohtaisesti ymmärrä, miten joillaki on hemmetinmoinen hinku päästä baariin jouluna (24-26.päivä). Kerran kävin kokeileen ja podin vuoden mittasen morkkiksen ku pitiki tuhlata jouluaikaa johonki baariin.. Mutta toki jokanen tallaa tavallaan: joku ei varmaan ymmärrä, miten joku jaksaa olla kotona yökkäreissä koko joulun ja vielä selvinpäin :D

Enpäs keksi muuta enään..

Jeba, mutta en tiiä ehinkö kirjottaa jouluna mitään erityistä tänne ni toivotan nyt jo OIKEIN LÄMMINTÄ JA RAUHALLISTA JOULUA! <3 Heittäkää aattona joulukiireet veks (vaikka jäisikin kaikkea tuhansia juttuja tekemättä) ja nauttikaa olostanne!

Sydämiä <3